Cider kan gøre os til anerkendt vinnation
Med ciderens fremmarch har Danmark en chance for at blive en anerkendt vinproducerende nation.
Engang var frugtvin noget, vi lavede af andensorteringsfrugten, mens vi spiste det bedste. Det vil Jens Skovgaard Pedersen fra Cold Hand Winery i Randers lave om på.
- Vi skal tage vores æbler, kirsebær og solbær ligeså alvorligt som vinbønderne i Bourgogne har gjort med har deres Pinot Noir-druer i over 1000 år, siger han til DR Østjylland.
Cold Hand Winery åbnede i Randers 2011 og har siden fordoblet produktionen hvert år.
- Det har udviklet sig helt eksplosivt, og vi kan slet ikke følge med efterspørgslen herhjemme. Indenfor de sidste to - tre år har verden fået øje på, at vi laver unik frugtvin herhjemme, og de er klar til at betale prisen, fortæller Jens Skovgaard Pedersen. Han bakkes op af kollegaen Kristoffer Vangsø fra Horn Cider i Silkeborg, som spår stor fremtid for dansk cider.
- Jeg tror faktisk, vi kan komme på verdenskortet som et vinproducerende land. Vi har fundet den rigtige frugt at producere vin på. Det er et vin-eventyr, siger Kristoffer Vangsø til DR Østjylland.